Small Cap hero

Potentiale i nordiske virksomheder, der arbejder med bæredygtighed

Lige nu ser Mats J. Andersen og hans kolleger i Nordea Invest Nordic Small Cap stort potentiale i virksomheder, der arbejder med bæredygtige løsninger. Fx er der skovbrugsselskabet Holmen, som ligger langt fremme inden for bæredygtighed.

Mats Andersson, porteføljemanager i Nordea Invest Nordic Small Cap, har om nogen fingeren på pulsen, når det kommer til de små og mellemstore virksomheder i Norden – og særligt hvorfor mange investorer har fået øjnene op for small cap-aktier.

Vi har spurgt ham om, hvad der bliver afgørende for nordiske virksomheders succes fremover, og hvad der potentielt gør små og mellemstore virksomheder til bedre investeringsobjekter end giganterne.

Mats J. Andersson

Porteføljemanager, Nordea Invest Norden

Mange spændende small cap-virksomheder

Lige nu ser Mats og hans kolleger stort potentiale i virksomheder, der arbejder med bæredygtige løsninger. Mats nævner som eksempel skovbrugsselskabet Holmen, som ligger langt fremme inden for bæredygtighed. Et firma, der modtager meget af sin indkomst fra skoven, men de er også meget opmærksomme på genvækst. To nye træer plantes altid efter et træ er blevet ødelagt. Skoven er også en meget vigtig faktor for binding af kuldioxid og bliver dermed stadig vigtigere, når kravene til at reducere jordens CO2 aftryk kommer nærmere. Som fondsforvalter bliver det mere og mere relevant for at holde bæredygtighed i tankerne. Flere og flere regler på miljøområdet, øget bevidsthed hos forbrugerne gør det kun mere vigtigt, at virksomheder investerer i bæredygtighed. Mats nævner for eksempel EU-reguleringen mod engangsplastprodukter, der muligvis forbydes fra 2021.

Mats nævner også andre interessante virksomheder, som han har i sin portefølje. Fx svenske Garo, et hurtigt voksende firma, der med deres udbud af produkter såsom ladestandere vokser hurtigt i forbindelse med elektrificering af parkeringspladser. Han nævner også svenske firma Midsommer, der producerer solceller, som en interessant virksomhed.

 

Omtale af lande, selskaber og/eller fonde i denne artikel skal ikke anses som en købsanbefaling fra Nordea Invest. Tal altid med din investeringsrådgiver, før du investerer.