Ann-Lehmann-Erichsen-forbrugeroekonom
Af
Ann Lehmann Erichsen

Uro på børsen – sådan sikrer du din opsparing

Hvorfor er der pludselig uro med faldende kurser på børsmarkederne verden over? Det begyndte i USA og Asien og spredte sig derefter til vores region.

Aktier
Opsparing

Der er flere grunde til den nuværende uro, bl.a. stigende renter i USA og handelskonflikten mellem USA og Kina. Og så er der usikkerheden om Brexit. Danmark er en lille, åben økonomi, som påvirkes af det, der sker rundt om i verden. Herhjemme er regnskabssæsonen i gang, hvor selskaberne skal vise, om de lever op til forventningerne eller ej. Alt dette skaber en nervøsitet, som presser markedskurserne ned.

Betyder det, at vi nu skal være urolige for vores opsparing? Skal vi gøre noget, og i givet fald hvad?

Det er vigtigt at bevare roen og fastholde fokus. Her er nogle tip til, hvordan du kan sikre din økonomi:

  • Gennemgå din opsparing og se på, hvordan den er fordelt. Passer det med dine planer på kort og lang sigt?
  • Har du ikke en plan for din opsparing – så få en nu!
  • Er hele din opsparing kortsigtet, bør du dele den op, så du også har en langsigtet opsparing. Et godt tidspunkt at begynde at spare op via investeringer i fonde er netop, når markedskurserne er lave.
  • Hvis du allerede har opdelt din opsparing i en kortsigtet og en langsigtet del, er fordelingen så stadig i overensstemmelse med dine planer? Er det ikke tilfældet, bør du ændre fordelingen, så den passer bedre i forhold til din nuværende livssituation og dine ønsker og ambitioner.
  • Tag det roligt og træf ingen forhastede beslutninger om din opsparing. Tal med din bank, hvis du føler dig usikker.
  • Følg med i udviklingen og tænk langsigtet. Invester ikke penge, som du skal bruge inden for de nærmeste år, på børsmarkedet.
  • Forvent ikke at gøre et kup i markedet.  Sats på at investere din opsparing på en sådan måde, at du sover roligt om natten. 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt