Nordea Bank overvægter aktier_2020
Af
Mikkel Nikolajsen

Nordea: Overvægt aktier – opturen vil fortsætte

Overvægt aktier i porteføljen. Sådan lyder rådet fra Nordea. Seniorstrateg Simon Kristiansen fra Nordea Bank vurderer, at der er mere at komme efter på aktiemarkedet, og anbefaler kunderne at fylde flere aktier i porteføljen.

Aktier
Global

Aktiemarkedet er stadig attraktivt trods de seneste fald, og der er ikke udsigt til en større nedtur lige rundt om hjørnet. Derfor ændrer Nordea nu strategi og anbefaler sine kunder at overvægte aktier i porteføljen, hvor den tidligere anbefaling var en neutral vægt.

- Nu hvor 2. kvartals regnskabssæson er ovre, står en ting helt klart: selskabernes indtjening blev slet ikke ramt så hårdt som ventet. Og vi forventer at se et lignende billede i de kommende kvartaler. Det taler for, at aktier stadig har mere i tanken. Derfor rykker vi nu vores anbefalede aktievægt op til en 5% overvægt i forhold til obligationer, siger Simon Kristiansen.

Men han peger dog på, at man som investor ikke skal sætte næsen op efter et afkast på højde med den, vi så i 2. kvartal 2020:

- Der hænger stadig mørke skyer over den globale økonomi, og den seneste tid viser, at der er risiko for, at man kan opleve dage der skuffer. Men det, der tæller mest ud fra et investeringssynspunkt, er trenden, og vi mener, at den er opadgående.

Simon Kristiansen forklarer, at Nordea – for at begrænse risikoen – reducerer allokeringen til Virksomhedsobligationer Højrente til neutral, da banken ser større værdi i aktier.

Simon Kristiansen
Simon Kristiansen
Seniorstrateg, Nordea

Vi er ikke i en aktieprisboble

Nordeas nye aktieovervægt kommer efter en periode med nye rekorder på aktiemarkedet, men også svaghedstegn inden for særligt store tech-virksomheder. Men ifølge Simon Kristiansen repræsenterer de seneste udsving en god mulighed for at øge aktieeksponeringen:

- Vi kan se, at der var et stort antal investorer, som missede aktieopsvinget den 23. marts, og som stadig står på sidelinjen med kontanter, de gerne vil investere. Så en korrektion som den vi har oplevet på det seneste vil, som tingene ser ud lige nu, repræsentere en opkøbsmulighed frem for starten på et vedvarende fald.

Inden de seneste fald havde aktiemarkedet sat nye rekorder og udvisket faldene fra coronakrisen. Og ifølge seniorstrategen er der flere rekordniveauer i vente.    

- Bare fordi aktier er steget meget, betyder det ikke, at de ikke kan stige endnu mere. En historisk meget lempelig pengepolitik, en høj real risikopræmie og  en pessimistisk positionering blandt investorerne, taler alt sammen for, at aktier stiger yderligere i de kommende 12 måneder, siger Simon Kristiansen.

Derudover peger han på, at indtjeningsudviklingen historisk set normalt overrasker positivt, når aktiviteten stiger igen efter en recession. Det forventer han også, at vi kan opleve på markederne efter coronakrisen.

Men skulle man være nervøs for den seneste svaghed i markedet, er hans bedste råd, at man husker at sprede sine investeringer lidt ud.

- Amerikanske vækstselskaber, inden for en lille håndfuld af sektorer, har ledt an i aktieopsvinget siden 23. marts og der bliver nu sat spørgsmålstegn ved deres værdisætning. Vi synes ikke, at prisen for aktier generelt er for høj, men på enkeltaktieniveau kan jeg godt se en risiko. Det er derfor vigtigt, at man som investor ikke lægger alle sine æg i én kurv, men at man derimod spreder sine investeringer ud på forskellige virksomheder og sektorer. 

Og er man nervøs for at man ligger forkert positioneret anbefaler han at man tager en snak med sin rådgiver.

"Der hænger stadig mørke skyer over den globale økonomi, og den seneste tid viser, at der er risiko for, at man kan opleve dage, der skuffer"
Simon Kristiansen, seniorstrateg i Nordea

Obligationer går en svær tid i møde

Aktieovervægten betaler Nordea via en undervægt i obligationer. Centralbankernes respons på coronakrisen og investorernes søgen efter sikker havn betyder, at renten på statsobligationer globalt er styrtdykket. Renten på danske statsobligationer med 10 års løbetid ligger i -0,3%. Der er altså ikke meget afkast at hente, vurderer Simon Kristiansen.

- Obligationsmarkedet går en svær tid i møde med historisk lave renter og stigende inflation – hvilket Fed satte en streg under med deres nye pengepolitiske rammer. Obligationer er stadig en vigtig byggeklods næsten uanset portefølje, men den økonomisk genopretning peger altså på, at aktier vil klare det relativt bedre, siger Simon Kristiansen.

 

Alder, risikovillighed, tidshorisont og økonomi kan have stor betydning for hvilke typer investeringer man skal vælge. Nordea Invest anbefaler derfor altid at man taler med en rådgiver inden man investerer. 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt