© PantherMedia Billedbureau  / Faithie
Af
Janina Pfalzer og Catrine Mark

Nyt studie understreger: Nordeas bæredygtige agenda er blandt de bedste

Nordea Asset Management er blandt de allerstærkeste til at påvirke virksomheder i en mere bæredygtig retning. Det viser en analyse udarbejdet af det uvildige mæglerhus, Söderberg & Partners.

Aktivt ejerskab
Bæredygtige fonde
Eric Pedersen
Eric Pedersen
Direktør, Nordea Invest

I en ny rapport om Bæredygtige fonde har mæglerhuset Söderberg & Partners analyseret 3300 investeringsfondes arbejde for og med bæredygtighed. Rapporten tager udgangspunkt i, hvilke virksomheder fondene investerer i – og hvordan investeringsmidlerne aktivt bliver brugt til at præge virksomhederne i en mere bæredygtig retning.

Söderberg & Partners har opdelt fondenes samlede indsats (100%) i en grøn, gul og rød karakter – og Nordea er blandt dem med det højeste grønne karakter; 31%.

Den grønne karakter gives til "fonde, hvis forvaltere har basis for og værktøjer til at udvælge bæredygtige virksomheder samt yde en omfattende indsats på området".

Endvidere har Söderberg & Partners rangeret fondene i forskellige kategorier. I kategorien Miljø var fonden Klima og Miljø bedst. I Emerging Markets-kategorien snuppede Nordea Emerging Stars også en førsteplads, mens Nordea Emerging Markets Small Cap fik en tredjeplads. I kategorien Sverige & Norden løb Nordea Nordic Stars med andenpladsen og Nordea Swedish Stars med tredjepladsen. I kategorien Asien snuppede Nordea 1 - Asian Focus Equity andenpladsen med Nordea Asian lige i hælene på en tredjeplads.

Frugtbare ESG-analyser

De gode resultater skyldes først og fremmest Nordeas grundige analysearbejde. Før en virksomhed kan få stemplet ”Bæredygtig”, bliver miljøhensyn, sociale forhold og selskabsledelsen sat under lup i en såkaldt ESG-analyse. ESG står for Environment, Social og Governance – eller på dansk: Miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

- Dette er et kæmpe skulderklap til det arbejde, som vores ESG-team lægger i at påvirke virksomheder i en bæredygtig retning. Vi har bevist, at det kan betale sig at holde skarpt øje med muligheder og risici relateret til miljø, menneskerettigheder, arbejdsvilkår og god selskabsledelse, siger Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

Siden 2015 har Söderberg & Partners analyseret og rapporteret om investeringsfonde arbejde for en bæredygtig fremtid. I årets rapport har resultaterne direkte tilknytning til Agenda 2030, der er FN's officielle verdensmål for bæredygtig udvikling. Agenda 2030 blev vedtaget i 2015 på organisationens årlige generalforsamling.

Læs hele rapporten her

 

Bæredygtig opsparing

Klima et af de områder hvor bæredygtighedsprofilen i Nordea Invest er stærkest markeret. Det gælder ikke blot de helt oplagte ”grønne” eller ”bæredygtige” fonde som Nordea Invest Klima og Miljø og Nordea Invest Stars familien, men faktisk hele vores pallette af aktiefonde: Vi udelukker nemlig fuldstændigt alle virksomheder, der får mere end 30% af deres omsætning fra den største klimasynder, kul, fra alle fondene.

Læs mere om Bæredygtig opsparing i Nordea Invest her

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt