https://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/nordea-nylig-aktieoptur-er-en-del-af-de-vilde-rutsjeture-paa-aktiemarkedet
Af
Mikkel Nikolajsen

Nordea: Nylig aktieoptur er en del af de vilde rutsjeture på aktiemarkedet

Globale aktier har haft stærke uger den seneste tid, men investorer skal ikke tage alle glæderne på forskud. Selv om pilen på aktiemarkedet peger opad på længere sigt, så vil vi se vilde rutsjebaneture de kommende måneder, hvor vi fortsat kan se store udsving, selvom de største udsving er bag os i takt med, at centralbankerne er kommet på banen, forklarer chefstrateg Andreas Østerheden. 

Aktier
Global
Obligationer
Andreas Nordea
Andreas Østerheden
Seniorstrateg i Nordea

Som aktieinvestor har man de seneste uger fået et dejligt plaster på det blødende sår fra de store fald på aktiemarkederne oven på corona-krisen. Siden bunden i marts er globale aktier steget med næsten 23 pct. Men Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, advarer mod at man forventer, at krisen på aktiemarkedet er ovre – selv om udsigterne på aktiemarkedet på længerer sigt ser stadig lysere ud.  

Paradoksalt er aktier steget, men amerikanerne meldte sig ledige

”Årsagen til de fine stigninger skal især tilskrives den store velvilje blandt regeringer og centralbanker til at understøtte økonomierne, ligesom vi også ser, hvad der ligner en fortsat bedring i antallet af smittede mange steder i verden. Samtidig er der udsigt til en snarlig genåbning af de store økonomier. Men usikkerheden er dog ikke ovre. Det nuværende miljø gør det ekstra svært at vurdere, hvad markedet priser i en tid, hvor centralbanker og regeringer kommer med historiske hjælpepakker og på samme tid er økonomien midt i en historisk nedtur,” forklarer Andreas Østerheden og peger på det paradoksale i, at aktierne er steget med næsten 23 pct. i samme periode som 22 millioner amerikanere har meldt sig som ledige. 

De store udsving på markederne ventes at fortsætte

Han vurderer derfor, at investorer skal indstille sig på, at de store udsving på markederne vil fortsætte i hvert fald de kommende måneder. Det betyder, at store kursstigninger kan blive afløst af bratte fald.  
”Med en global økonomi, som ser ud til kun at genåbnes gradvist, så er det vores vurdering, at et V-formet rebound nok er meget optimistisk. Vi hælder derfor til, at usikkerheden ikke er ovre for aktier endnu, og vi vil kunne se nye udsving i takt med, at de negative økonomiske nyheder vil rulle ind – ikke mindst i løbet af de kommende ugers regnskaber,” siger Andreas Østerheden. 

Umuligt at time top og bund

Han peger dog på, at det i et marked som dette er praktisk talt umuligt at time top og bund perfekt, hvorfor han anbefaler, at man ikke forsøger, men i stedet holder fast i sine investeringer og sin investeringsprofil. Samtidig er han fortrøstningsfuld på aktiers vegne på lidt længere sigt, og han vurderer, at hvis vi ser et år frem, så vil aktier trods udsvingene give et afkast, der ligger markant over gennemsnittet. Han anbefaler også, at man som investor holder fast i sine obligationsinvesteringer, fordi disse netop fungerer som en stødpude under urolige tider som i øjeblikket på aktiemarkedet. 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt