Sustainable Savings Nordea Funds
Af
Annika Hagstedt

Her er top-10 i Europa til bæredygtige investeringer

H&K Responsible Investment Brand Index har for andet år i træk vurderet 220 europæiske kapitalforvaltere ud fra deres evne til at integrere bæredygtighedsstrategier i deres arbejde. Nordea kom i år ind på en flot 7. plads.

Bæredygtige fonde

Katarina Hammar, leder af Nordea Asset Managements team for ansvarlige investeringer, siger i et interview med den svenske avis Realtid: 

- Vi arbejder hårdt for at kunne tilbyde vores kunder de bedst mulige investeringer ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Som en af Nordens største kapitalforvaltere tror vi på, at vi kan påvirke udviklingen, og vi er overbeviste om, at finanssektoren spiller en afgørende rolle i at skabe de forandringer, som samfundet behøver.

- Vi har længe arbejdet med ESG-analyser og aktivt ejerskab (siden 2007), og vi har været åbne om vores arbejde på disse områder. Så vi er glade for, at det og alle de ressourcer, vi investerer, også værdsættes og giver resultater. Men når det er sagt, er vi også ydmyge over for arbejdet, for rejsen mod bæredygtighed kræver løbende forbedringer og læring, i takt med at omverdenen ændrer sig.
 

"Vi har også som den eneste nordiske bank deltaget i udformningen af de nye principper for bæredygtig bankvirksomhed"
Katarina Hammar, leder af Nordea Asset Managements team for ansvarlige investeringer

- Fremadrettet vil bl.a. nye EU-reguleringer påvirke vores arbejde. Vi har også som den eneste nordiske bank deltaget i udformningen af de nye principper for bæredygtig bankvirksomhed. Det er vi ret stolte over. Den 22. september tilsluttede 130 banker sig principperne. De repræsenterer en tredjedel af hele den globale banksektor. Det er et stort fremskridt, fordi de nye principper sætter fælles rammer og retning for bankernes arbejde med bæredygtighed. Det har vi ikke haft før, hvilket har skabt visse vanskeligheder, siger Katarina Hammar.

Rapporten konstaterer noget overraskende, at to tredjedele af de kapitalforvaltere, som indgik i vurderingen, formelt forpligter sig til at være ansvarlige investorer, ofte ved at tilslutte sig FN’s principper for ansvarlige investeringer. De allerfleste (75 pct.) af disse kapitalforvaltere har ikke formået at indarbejde denne forpligtelse i deres brand.

De ti bedste kapitalforvaltere i indekset:

  1. Axa Investment Management
  2. Hermes Investment Management
  3. Candriam
  4. Swedbank Asset Management
  5. Ostrum Asset Management
  6. Mirova
  7. Nordea Investment Management
  8. Degroof Petercam Asset Management
  9. Robeco
  10. Bank J. Safra Sarasin

Læs mere om RI Brandindex her
Læs artiklen i avisen Realtid (svensk)
 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt