Nordea Invest Lipper 2020
Af
Catrine Mark

Nordea Invest modtager Lipper Fund Awards 2020

Nordea Invest vinder Lipper Fund Awards 2020 med tre fonde: Nordea Invest Danske aktier fokus; Nordea Invest Fonde og Nordea Invest European High Yield Bonds. Samtidig anerkendes Nordea Funds som "Best Nordic Fundhouse: Mixed Assets.

Aktier
Obligationer

I årets uddeling af Lipper awards modtager Nordea Funds den prestigefyldte "Best Nordic Fundhouse: Mixed Assets". Målet om at finde den perfekte 'balance" eller risikostyring mellem aktier og obligationer i vores balancerede fonde bliver her belønnet. "Jeg er meget stolt på hele holdets vegne”, siger Rasmus Eske Bruun. Nordea Funds er samlet set Nordens største investeringsforening med et samlet AUM på knap 101 milliard EURO for vores nordiske investorer. Nordea Asset Management forvalter 234 ud af de 245 fonde samlet i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

I Danmark får Nordea Invest Danske aktier fokus 10 års sigt prisen i kategorien Equity Denmark for evnen til at skabe et stabilt og stærkt risikojusteret afkast i forhold til nordiske konkurrenter. Fonden forvaltes af Nordea Asset Managements Carsten Leth.

Rasmus Eske Bruun er meget tilfreds:

"Hemmeligheden bag afkastene i Nordea Invest Danske aktier fokus ligger i en portefølje med aktier, som teamet har analyseret i dybden og vurderet har et særligt højt afkastpotentiale i forhold til risikoen. At investere drejer sig nemlig ikke kun om at læse regnskaber. Det drejer sig i lige så høj grad om at sætte sig grundigt ind i selskabernes forretningsmodel og forstå, hvor de er på vej hen, og hvordan de bliver påvirket, når verden ændrer sig", udtaler han.

Rasmus Nordea Invest
Rasmus Eske Bruun
Chef for Nordea Invest

Udover prisen som bedste danske fond på 10 års sigt til Nordea Invest Danske aktier fokus fik også Nordea Invest European High Yield Bonds to awards i kategorien Bond Europe - High Yield som bedste fond over både 3 og 5 år. Nordea Invest European High Yield Bonds investerer i virksomhedsobligationer udstedt af overvejende europæiske virksomheder med High Yield status. Porteføljen er relativt koncentreret, og udvælgelsen af obligationerne tager udgangspunkt i at analysere virksomhederne i forhold til evnen til at kunne honorere betalingen af renter, og betale hovedstolen tilbage, men også af obligationernes konstruktion i forhold til virksomhedens kapitalstruktur. Fonden bliver forvaltet af Capital Four. 

Sidst - men ikke mindst - blev Nordea Invest Fonde bedste danske obligationsfond på 3 og 5 år. Fonden vandt i sidste måned en Morningstar award i samme kategoritype og forvaltes af Nordea Asset Managements Flemming Thestrup.

Samlet har Nordea Funds syv fonde der vandt nordiske Lipper Awards i år (se alle i faktaboksen).

Bag Lipper Fund Awards står Refinitiv (tidligere kendt som Thomson Reuters), verdens største leverandør af nyheder og finansiel information. Formålet med Lipper Fund Awards er at belønne fonde og kapitalforvaltere for langsigtede gode resultater.

Alle Lipper awards til Nordea

Nordea Funds Lipper 2020
Nordea Invest er det fælles varemærke for de danske investeringsforeninger, der varetages af Nordea Fund Management, som er en dansk filial af det finske administrationsselskab Nordea Funds OY.  Nordea Funds Oy udøver sine aktiviteter igennem sine filialer i Danmark, Norge og Sverige.

 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt