Nordea Invest Global Stars
Af
Catrine Mark

Nordea Invest tilbyder muligheder for bæredygtig opsparing

Flere gange er Nordea Asset Management kåret som Europas bedste, når det gælder ansvarlige investeringer, som tager hensyn til miljø, menneskerettigheder og forretningsetik.

Bæredygtige fonde

Nordea Invest arbejder ud fra devisen ”Afkast med ansvar”. Det betyder blandt andet, at alle Nordea Invests aktivt forvaltede fonde følger helt specifikke standarder for ansvarlige investeringer. Fx investeres der ikke i selskaber, som fremstiller biologiske og kemiske våben, antipersonelminer, klyngebomber og/eller atomvåben.

Men Nordea Invest nøjes ikke med at fravælge selskaber, der ikke lever op til kravene. I de såkaldte Stars-fonde arbejder porteføljeforvalterne tæt sammen med Nordea Asset Managements internationale Responsible Investments-team om at udvælge virksomheder, der gør sig ekstra umage for at være ansvarlige.

Eric Pedersen_Nordea Invest
Eric Pedersen
Direktør for Nordea Invest

- Det gør vi ikke kun af hensyn til miljøet og de lokale medarbejdere, men også af hensyn til vores investorer. For vi tror på, at virksomheder, der arbejder aktivt med deres holdning til miljø, menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder, udsætter deres forretning for mindre risiko, forklarer Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

Global og ansvarlig investering

Nordea Invest Stars-familien består af af Global Stars, Emerging Stars og Nordic Stars. Fælles for de tre fonde er, at de udelukkende investerer i virksomheder, som både er økonomisk stærke og udmærker sig i måden, de håndterer miljø, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og forretningsetik.

Mød vores Nordea Invest Stars-familie og bliv klogere på de krav, vi stiller til virksomheder, vi investerer i.

 

Vil forblive i Europa-toppen

I 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018 har det internationale magasin Capital Finance International (CFI) kåret Nordea Asset Management som Europas bedste til at prioritere og håndhæve ESG i sine investeringsmodeller.

- Vi er, og vi vil blive ved med at være, best in class, når det handler om at tage en aktiv rolle i at påvirke de virksomheder, vi investerer i, til at tage samfundsansvar. For på den måde mener vi, at vi skaber det bedste risikojusterede afkast for vores medlemmer, fastslår Eric Pedersen.

Nordea Bæredygtigt valg

Nordea Invest Stars fonde kan købes i Nordea Investor og har derudover kvalificeret sig til at indgå i det koncept, der hedder ”Nordea Bæredygtigt valg”. Det er en gruppe produkter sammensat af Nordea Bank, der alle har høje standarder for integrering af ESG forhold. Her finder man også andre Nordea Invest fonde som Nordea Invest Klima og Miljø og Nordea Invest Bæredygtige aktier.

 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt