top_morningstar
Af
Catrine Mark

Morningstar 2020: Nordea Invest vinder priser

Morningstar har kåret Nordea Invest Basis 3 som bedste balancerede fond og Nordea Invest Fonde som bedste danske obligationsfond ved Morningstar Awards 2020.

Aktivt ejerskab
Obligationer

"Priserne er en anerkendelse af det resultat, der er skabt til investorerne i fondene, og det er vi naturligvis utrolig stolte over", siger Rasmus Eske Bruun, chef for Nordea Invest.

Morningstar Awards 2020: Nordea Invest Basis 3 - Bedste balancerede fond i Danmark

"Vi mener helt generelt, at man skal have et godt mix af obligationer og aktier i porteføljen for at afdæmpe den risiko, man har som investor. Aktiemarkedet har sine turbulente perioder, og her er obligationer nu en gang med til at stabilisere afkastet. Netop derfor er vi særlig stolte af at være dygtige i denne kategori", fortsætter Rasmus Eske Bruun.

Nordea Invest Basis 3 gav lige over 17% i afkast efter omkostninger sidste år (2019) og det var vel og mærke med den "indbyggede" risikostyring som andelen af obligationer er med til at sikre. Som investor kan man hos os vælge, afhængigt af sin risikovillighed, mellem fire Basis fonde med hver sin fordeling af obligationer og aktier. Netop nu, i denne yderst turbulente "Corona-tid" på markederne, er det værd at observere, at nok er Basis fondene også faldet i værdi, men ikke helt så meget som en fond med 100% aktier. Og så bliver det pludseligt meget tydeligt, hvorfor obligationer stadig bør være vigtige byggesten i enhver portefølje. 
 

Morningstar


"At vores investorer ønsker denne balance og sikkerhed mærker vi", siger Rasmus Eske Bruun, der henviser til at Basis fondene med mere end 20 milliarder kroner i investeret formue ved årsskiftet til 2020 betegnes som uofficielle "flagskibe" blandt vores mange fonde. 

Nordea Invest har så sent som i oktober 2019 høstet anerkendelse for netop de balancerede fonde, da Jyllands-Posten i en uafhængig analyse offentliggjorde, at tre "balancerede" Nordea Invest fonde var blandt de 10 bedste i Danmark. Nordea Invest Basis 2 blev kåret som nr. 1 blandt de balancerede fonde, og Nordea Invest Basis 3 og Nordea Invest Stabil Balanceret kom ind på hhv. en 5. og 6. plads.

Rasmus Eske Bruun, Nordea Invest
Rasmus Eske Bruun
Chef i Nordea Invest

Morningstar Awards 2020: Nordea Invest Fonde - bedste danske obligationsfond

Udover bedste balancerede fond vandt Nordea Invest også prisen for bedste danske obligationsfond med Nordea Invest Fonde for næsen af Jyske Invest og Bankinvest. Nordea Invest Fonde investerer primært i danske stats- og realkreditobligationer, og har som regel den største del af formuen placeret i realkreditobligationer. Udvælgelsen af obligationer til porteføljen kombineres af en dyb forståelse af realkredit markedet og mange års erfaring med at finde de obligationer der vurderes til at vil klare sig bedst relativt til resten af markedet. I denne proces er der konstant fokus på den samlede porteføljes risiko, og afkast/risikoforholdet afvejes nøje inden der investeres. I 2019 gav Nordea Invest Fonde et afkast på 5,2 pct.

Morningstar Awards 2020 om vinderne

Vinder Balancerede Fonde

Nordea Invest Basis 3

Nordea Invest Basis 3 klarer sig rigtig godt i denne kategori. Fonden er markant billigere end sine konkurrenter, og det betyder meget i en kategori med et mærkbart element af obligationsinvesteringer. Fonden har en noget højere aktieeksponering end gennemsnittet i kategorien, og når aktiemarkederne klarer sig godt, bidrager dette til de stærke resultater.

Vinder DKK Obligationer

Nordea Invest Fonde

Nordea Invest Fonde havde et rigtig fint afkast i 2019, men det skal bemærkes, at der inden for obligationsfonde er en sammenhæng mellem afkast og risiko. Som altid skal man forsøge at finde investeringer, der enten ved at bidrage til vækst, diversificering eller på en anden vis passer ind i porteføljen.

Se mere på Morningstar.dk

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt