top_morningstar
Af
Catrine Mark

Morningstar Awards 2021: Stars-fond med bæredygtigt fokus løb med sejren

Da Nordea Invest European Stars hev en flot sejr hjem i kategorien Europa Aktier ved Morningstar Awards 2021, blev det en indikation på, at investeringer med et bæredygtigt fokus for alvor bed sig fast blandt de bedst performende investeringstyper i 2020.

Aktier
Aktivt ejerskab
Fonde
Obligationer

Nordea Invest European Stars blev udnævnt som bedst i kategorien Europa Aktier ved årets Morningstar Awards 2021 – en årlig prisuddeling for investeringsprodukter og fondshuse, faciliteret af det uafhængige analysehus, Morningstar.

- Vores mangeårige arbejde for at gøre ESG-investeringer til ”den nye normal” er for alvor begyndt at bære frugt. Dette er ikke kun en sejr for os. Det er en sejr for hele ideen bag ESG-investeringer. Og desuden et signal om, at der kan være rigtig gode afkastmuligheder i fonde med et bæredygtigt fokus, siger Rasmus Eske Bruun, chef for Nordea Invest.

European Stars Morningstar Award 2021

Nordea Invests European Stars investerer i europæiske selskaber med klare politikker for deres håndtering af miljø, sociale forhold og selskabsledelse – de såkaldte ESG-kriterier. Og når teamet bag fonden skal udvælge nye aktier til porteføljen, er fokus udelukkende på aktivt at udvælge de bedste enkeltaktier til porteføljen. 

Afkastet i European Stars lå sidste år på 7 pct., hvilket var 10,7 procentpoint højere end benchmark, som var på -3,7 pct. De største bidragydere til fondens gode resultat var virksomheder inden for miljøforbedring, bl.a. danske Vestas og franske Schneider Electric.

Rasmus Eske Bruun peger på, at EU’s grønne ambitioner, som for alvor er begyndt at tage fart, er en af forklaringerne på, hvorfor ESG-investeringer oplever momentum netop nu.

- Europa er nok det kontinent, som har de højeste ambitioner på ESG-området. Det skærpede fokus på at skabe en CO2-neutral økonomi vil efter alt at dømme fostre rigtig gode vilkår for ESG-investeringer fremadrettet, siger han.

Rasmus Eske Bruun, Nordea Invest
Rasmus Eske Bruun
Chef i Nordea Invest

Prisregn ved Morningstar Awards

Vores European Stars fond blev ikke den eneste guldvinder ved årets Morningstar-prisuddeling. Nordea Invest Basis 1 blev kåret som vinder i kategorien Balancerede fonde. Afkastet i afdelingen var i 2020 på 4,6 pct., hvilket var 1,1 procentpoint højere end benchmark. Og Nordea Invest Fonde vandt for andet år i træk i kategorien Danske Obligationer. Fonden, der primært investerer i danske realkreditobligationer, leverede med 3,9 pct. sidste år det højeste afkast af alle Nordea Invests obligationsfonde.

- Tre sejre i otte mulige kategorier må siges at være et yderst tilfredsstillende resultat for os. Priserne er en anerkendelse af det store arbejde vi gør for at sikre vores langsigtede investorer de bedste produkter på markedet – med resultater, der matcher eller endda er bedre end det generelle markedsafkast, siger Rasmus Eske Bruun.

Foruden vores tre vinderfonde var Nordea Invest Globale Aktier Indeks nomineret i kategorien Globale Aktier, Nordea Invest Korte Obligationer og Nordea Invest Lange Obligationer var nomineret i kategorien Danske Obligationer. Og slutteligt var Nordea Invest Basis 2 nomineret i kategorien Balancerede fonde.
 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt