Nordea Invest Bæredygtige Aktier hero
Af
Linda Chappell

Mød vores nye fond: Nordea Invest Bæredygtige Aktier

Er du også interesseret i bæredygtighed og muligheden for at din opsparing kan gøre en forskel? Så mød vores nye fond, Nordea Invest Bæredygtige Aktier.

Nordea Invest Bæredygtige Aktier

Fonden investerer i globale aktier. Aktierne er nøje udvalgt på baggrund af virksomhedernes fokus på miljømæssige, sociale og forretningsetiske forhold – det, der også betegnes ESG-forhold. Derudover tilstræber fonden et lavere CO2-fodaftryk end sit benchmark.

Nordea Invest Bæredygtige Aktier er aktivt forvaltet, men følger en indeksnær strategi. Det betyder, at den som udgangspunkt følger indekset, men at porteføljemanageren kan fra - og tilvælge virksomheder fra indekset. Målet med fonden er at levere et afkast på niveau med indeks – med et bæredygtigt perspektiv og et lavt CO2 aftryk.

Til forskel fra vores Stars-fonde, som med deres ca. 50 virksomheder er smalle og fokuserede, er Bæredygtige Aktier sammensat af ca. 250 virksomheder. Den er bredere og mindre aktivt forvaltet end fx Stars, og derved bliver omkostninger også en smule lavere.

Nordea Bæredygtigt Valg

Den nye fond kan købes i Nordea Investor og har derudover kvalificeret sig til at indgå i det koncept, der hedder Nordea Bæredygtigt Valg. Nordea Bæredygtigt Valg er en samlet investeringsportefølje kun sammensat af ekstra bæredygtige fonde, der alle har høje standarder for integrering af ESG forhold.

Nordea Invest Bæredygtige Aktier er en bred fond, der indeholder ca. 250 aktier. Dermed er den skræddersyet til at være kernen i porteføljen Bæredygtigt Valg, hvor de mere snævre Stars-fonde og Klima og Miljø-fonden indgår som såkaldte ’satellitter’.

Spørg efter Bæredygtigt Valg hos din Nordea-rådgiver.

Nordea equity funds
Her kan du se et overblik over, hvordan vores fonde er placeret i forhold til aktiv/passiv forvaltning og grad af bæredygtighed.