Katarina-Etiopien
Senior Fund Communication Manager
Stein Korterud

ESG: Aktive aktionærer kan påvirke virksomheder

Nordeas fonde investerer i tusindvis af selskaber over hele verden. For at sikre at vi investerer vores kunders opsparing i selskaber, der overholder internationale aftaler, og at porteføljeforvalterne udnytter de muligheder, der ligger i selskabernes samfundsansvar, går Nordea Asset Managements ESG team gerne aktivt i dialog med selskaberne og deres interessenter.

Aktivt ejerskab
FNs bæredygtighedsmål

Som det største nordiske fondsselskab omfatter Nordea Funds’ produkter millioner af nordiske kunders investeringer. Det betyder, at mange af Nordeas fonde er betydelige aktionærer i selskaberne. Dermed har vi en enestående mulighed for at gå i dialog med selskaberne om deres forretningsstrategi og om miljø-, samfunds- og adfærdsmæssige aspekter (ESG). Vores tilgang til denne dialog er både at lytte til selskaberne og at tale med repræsentanter fra selskaberne og eventuelt også andre interessenter. Dialogerne er derfor et vigtigt led i processen med ansvarlige/bæredygtige investeringer i Nordeas fonde.

Katarina Hammar, Nordeas ESG team
Katarina Hammar
Chef, Nordeas ESG-team

En stærk ESG-profil

Udelukkelse af et selskab fra vores fonde er altid sidste udvej. I Nordeas Stars-fonde er tilgangen vendt på hovedet – i stedet for at fravælge selskaber, der ikke lever op til ESG-kravene, tilvælger Stars-fondene selskaber med en stærk ESG-profil, som har en bæredygtig forretningsmodel og driver deres virksomhed på en ansvarlig måde i forhold til deres interessenter og samfundet som helhed. Dialoger med selskaber i Stars-fondene har til formål at påvirke selskaberne til at forbedre deres i forvejen stærke ESG-profiler.

Fra 2019 offentliggør vi rapporter om vores ESG-engagement med selskaberne i vores mest populære Stars-fonde. Du kan nu i de kvartalsvise rapporter følge vores arbejde og de dialoger, teamet for ansvarlige investeringer har haft med nogle af de selskaber, som allerede indgår i eller overvejes som investeringsmuligheder for Nordea Invest Global Stars og Nordea Invest Emerging Stars. Du finder og downloader den seneste rapport under ”Dokumenter” (den grønne boks) på de respektive fondssider.

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt