investing
Af
Nordea Bank

Danskerne kender til bæredygtig investering – men de færreste gør noget ved det

Seks ud af ti danskere kender til bæredygtig investering. Alligevel har kun én ud af syv investeret nogle af deres egne penge bæredygtigt. Kvinder halter langt efter mændene, viser en ny måling, som YouGov har gennemført for Nordea.

Der bliver talt meget om bæredygtighed og vores muligheder for at gavne klimaet. Alligevel har kun 15 pct., eller 700.000 danskere, sat egne penge i en bæredygtig investering. Det er knap 300.000 flere end for fire år siden.

47 pct., svarende til 2,2 mio., kender til muligheden for bæredygtig investering, men har ikke selv investeret grønt. Og 38 pct., eller knap fire ud af ti, har aldrig hørt om det.

- Bæredygtig investering er et af de steder, hvor vi hver især virkelig kan gøre en forskel for klimaet. Derfor er det i mine øjne trist læsning, at så få handler på deres viden, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Ann Lehmann Erichsen
Ann Lehmann Erichsen
Forbrugerøkonom, Nordea

Den største viden og de fleste investeringer findes hos mænd og pensionister. Her har hver femte sat penge på bæredygtigheden. Det samme gælder for mindre end hver tiende kvinde – og halvdelen ved slet ikke, at muligheden findes, viser målingen.

- Kvinder har ry for at have en særlig interesse for bæredygtige investeringer. Desværre viser tallene det modsatte. Når så få kvinder mener, at de virkelig ved noget om emnet, er det så i virkeligheden, fordi det ikke har deres interesse, spørger Ann Lehmann Erichsen.

Bæredygtighed må ikke koste på afkastet

Den nye måling viser også, at danskerne stiller endnu større krav til afkastet på de bæredygtige investeringer end for fire år siden. Således vil kun hver tiende risikere, at bæredygtigheden kan koste på afkastet.

Næsten hver tredje mener, det er vigtigt at investere deres penge bæredygtigt, så længe det ikke koster. Og hver tredje dansker siger åbent, at afkastet er det vigtigste:

- Der er mange myter om bæredygtige investeringer, og én af dem er, at det koster på afkastet at investere bæredygtigt. Men det er faktisk ikke rigtigt. I 2019 var en del bæredygtige fonde blandt de investeringer, som klarede sig bedst, siger Ann Lehmann.

"Kvinder har ry for at have en særlig interesse for bæredygtige investeringer. Desværre viser tallene det modsatte"
Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Stort fokus på lave omkostninger

Mens mange ikke vil gå på kompromis med afkastet, vil endnu færre acceptere højere omkostninger for at investere grønt. Således vil blot én ud af ti acceptere, at investering i en bæredygtig virksomhed eller fond kan medføre højere investeringsomkostninger:

- Mange har en forestilling om, at det koster ekstra at investere i bæredygtige investeringsprodukter. Det er en sejlivet myte, som heldigvis er forkert. Det koster ikke ekstra, selvom investeringen er grøn, siger Ann Lehmann Erichsen.

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt