actimo
Af
Charlotte Holst (tekst) og Thomas Jensen (foto)

Afstand fik brugen af Actimos produkt til at stige med 300 procent

Virksomheder under corona-krisen: Da corona tvang os til afstand, eksploderede brugen af Actimos app. “Vi har været heldige, men er vi er også bekymrede,” siger direktør og stifter af virksomheden, hvis produkt knytter medarbejdere tæt til deres arbejdsplads, selv om de arbejder på distancen.

- Vi har et produkt, som er lavet til at tackle situationer som disse.

Eske Gunge er direktør i danske Actimo, som oplevede et enormt boost i brugen af virksomhedens kerneprodukt, da Danmark lukkede ned 11. marts. 

Actimo har udviklet en app, der sikrer, at medarbejdere, der ikke sidder ved en computer – såkaldte ‘non-deskere’ – stadig kan ledes og er knyttet tæt til deres arbejdsplads. Via app’en kan ledere informere, træne og engagere medarbejdere, selv om de arbejder fra distancen. Et behov der blev presserende, da corona tvang os alle til afstand.

- Brugen af platformen eksploderede fra den ene dag til den anden. Der blev kommunikeret fem gange så meget som tidligere, og dobbelt så mange var involveret i at lave indhold som normalt, fortæller Eske Gunge. 

De brugere, der i forvejen var aktive, fordoblede deres aktivitet, siger han.

- Et succesparameter for os er jo, at der skal være mange, der bruger platformen meget. Så vores målsætning for de kommende to år blev pludselig opfyldt på rekordtid. 

Eske Gunge
Eske Gunge, direktør i Actimo, har oplevet et boost i brugen af den app, der er virksomhedens kerneprodukt under corona-krisen.

Produktivitet og engagement

Actimo blev grundlagt for otte år siden og har i dag mellem 220 og 250 kunder, primært mellemstore og store virksomheder med mange medarbejdere ‘i marken’. Eksempler er ISS og Cirkle K, der har behov for at kommunikere til og med henholdsvis rengøringsmedarbejdere og ansatte på tankstationerne. 

- Du kan kommunikere direkte til dine medarbejdere, som føler, de er en del af arbejdsfællesskab, selv om de er på landevejen. Det skaber produktivitet og engagement. Via app’en kan ledelsen få indsigt i, hvor godt medarbejderne er opdateret, hvordan tilfredsheden er og så videre. Det giver stor transparens og er et stærkt ledelsesværktøj, siger Eske Gunge. 

Actimos fokusmarkeder er Norden, Latinamerika og Storbritannien. Latinamerika var lidt af et tilfælde, fordi direktøren havde særlige relationer. Men det viste sig hurtigt som et marked med uanede muligheder. 

- Det latinamerikanske marked er kæmpestort med enorme virksomheder. De er meget ambitiøse, så der er virkelig potentiale, siger Eske Gunge.

Forsigtige kunder

Corona-krisen har været et paradoks for Actimo, siger direktøren. I første omgang er virksomheden – som mange andre – blevet ramt af et marked, der er paralyseret.

- Vi har klaret os rigtigt godt de sidste to år og troede, skinnerne lå der. Jeg er sådan en kontrolfreak, der godt kan lide, der er styr på tingene, og så kommer der noget udefra, noget force majeure, som rammer forretningen, noget vi ikke kan kontrollere, siger han.

Ordrer blev sat på hold. Eksisterende og potentielle kunder blev forsigtige.

- Cases og salgsprocesser er sat på pause og udskudt. Det er forståeligt nok, men rammer os jo benhårdt.

Alle medarbejdere i Actimo er gået ned i løn i fem måneder.

- Vi har undgået fyringer ved at lave interne besparelser, og så sørger investorerne for resten. Så har vi uddelt medarbejderaktier, der tilsvarer det beløb, de yder i løntilbageholdenhed. Jeg bliver virkelig glad, når medarbejderne støtter op, det skaber en god solidaritetsånd.

"Vi har undgået fyringer ved at lave interne besparelser, og så sørger investorerne for resten"
Eske Gunge, direktør i danske Actimo

Fundament for forretning

På positivsiden regner Eske Gunge med at kunne høste en markant effekt af den vanvittigt hurtige modningsproces, som Actimos produkt nu har gennemgået. 

- Corona-krisen har jo modnet folk opfattelse af værktøjer – som vores – med ÅR, på blot få måneder. Alle virksomheder stod med samme problematik: Hvad gør vi nu? Hvordan kommunikerer vi til vores medarbejdere fra distancen, hurtigt og effektivt? 

Actimo valgte at gøre deres platform gratis i en basisversion under krisen. Med det sigte at hjælpe, men også med håbet om at skabe et fundament for at lave forretning efterfølgende. 

- Vi har slået ud med armene og sagt: værsgo, vi kan hjælpe, og så håber jeg, at man oplever det som et uundværligt værktøj. Vi har i hvert fald fået langt flere til at bruge og være fortrolige med platformen og jeg har en stærk og optimistisk tro på, at der på den anden side er et enormt vækstpotentiale. 

 

Omtale af lande, selskaber og/eller fonde i denne artikel skal ikke anses som en købsanbefaling fra Nordea Invest. Tal altid med din investeringsrådgiver, før du investerer.

 

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt