© PantherMedia Billedbureau  / weerapat
Af
Nordea Sustainable Finance

5 gode grunde til ESG

Vores erfaringer gennem ti år med fokus på at investere vores investorers opsparing ansvarligt, taler deres tydelige sprog: Virksomheder, der har vægt på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer (ESG), viser bedre driftsresultater – både hvad angår niveauet og stabiliteten af afkastet.

Bæredygtig opsparing
Klima og Miljø
Opsparing

Her er fem små historier fra det virkelige liv, der alle vidner om at virksomheder, der har vægt på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer (ESG), viser bedre driftsresultater – både hvad angår niveauet og stabiliteten af afkastet.

 

Mindre CO2-udledning

Ved at erstatte kød med vegetariske alternativer i flymåltider på langdistanceflyvninger (1) kunne flyselskabet British Airways reducere udledningen af CO2 med op til 87.000 tons årligt – og med en årlig besparelse på cirka 55 millioner dollars som følge af de lavere omkostninger til vegetariske retter. Reduktionen i British Airways’ samlede CO2-belastning svarer til næsten 200.000 gennemsnitsflyvninger.

Mindre spildevand

Ved at installere et rensningsanlæg til spildevand opnåede Walt Disney Company miljømæssige besparelser på 200 millioner liter vand og økonomiske besparelser på op mod 80.000 dollars (2). Mængden af spildevand, der bevares, svarer til det årlige basale vandbehov for 15.000 mennesker.

Mindre madspild – mindre CO2

Ved at sælge ”ufuldkomment” mad til nedsatte priser oplevede Supermarkedskæden Intermarche en stigning i den samlede butikstrafik med 24%. Tiltaget medførte også en stærk begrænsning af madspild, som yderligere bidrog til en betydelig lavere CO2-udledning. Hvert år smider supermarkederne i USA cirka seks milliarder tons mad ud.

Mærkbar energioptimering

Ved at skifte benzin- og dieseldrevne biler ud med elbiler vil taxafirmaet Taxi Stockholm opnå årlige besparelser i energieffektivitet på op mod 100.000 tons CO2 og samtidig spare 12 millioner (3) dollars om året på grund af de lavere energiomkostninger for elkøretøjer.

Ansvarlige (bæredygtige) investeringer

Ved at iværksætte en investeringsstrategi med fokus på klimavenlige investeringer outperformede Nordea Asset Management sine direkte konkurrenter i syv ud af otte år. Samtidig sikrede foreningen sig et overskud på 15,95% i forhold til det brede marked over en treårig periode med 23% lavere CO2-intensitet (4). Sagt på en anden måde: Klimavenlige løsninger giver økonomisk mening.

 

 

________________________________________________________

(1) Tallene er baseret på madplanen og antallet af måltider, der serveres per år hos British Airways. Desuden medtages en antagelse om, at vegetariske retter i gennemsnit er 40% billigere, og at halvdelen af alle flyselskabets passagerer rejser langdistance.

(2) Estimat foretaget ud fra gennemsnitsprisen på vand per gallon.

(3) Tallene er baseret på den gennemsnitlige årlige kørsel af Taxi Stockholms fulde flåde af almindelige ICE-køretøjer – og med de nuværende brændstofpriser in mente.

(4) Nordea Asset Management, 2017. Strategien ”Climate and Environment Equities” har ikke et officielt benchmark. Omtalte benchmark er udelukket til illustrative formål. Data for årlige afkast målt over en treårig periode.

 

Bæredygtig opsparing

Klima et af de områder hvor bæredygtighedsprofilen i Nordea Invest er stærkest markeret. Det gælder ikke blot de helt oplagte ”grønne” eller ”bæredygtige” fonde som Nordea Invest Klima og Miljø og Nordea Invest Stars familien, men faktisk hele vores pallette af aktiefonde: Vi udelukker nemlig fuldstændigt alle virksomheder, der får mere end 30% af deres omsætning fra den største klimasynder, kul, fra alle fondene.

Læs mere om Bæredygtig opsparing i Nordea Invest her

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt