Udbytter for milliarder på vej til investorerne

Undrer du dig over din kontostand i de kommende dage, så behøver det ikke nødvendigvis være en fejl. Nordea Invest udbetaler udbytter tidligere i år, og allerede 8. februar tikker der omkring 4 mia. kr. ind på de private investorers konti fra Nordea Invest.
 

Udbytte-sæsonen bliver dog ikke altid modtaget med kyshånd af alle investorer. For nogle er pengene et kærkomment supplement i den daglige økonomi, mens andre ikke har brug for den kontante udbetaling, fordi de er tiltænkt som langsigtet opsparing eller pension. Og så gælder det om at få pengene geninvesteret, så de ikke står og taber værdi på en bankkonto uden renter.

Betydningen af at geninvestere udbytterne skal man ikke undervurdere. Hvis man investerede 100.000 kr. i en blandet portefølje i Nordea Invest med halvdelen i aktier og halvdelen i obligationer i april 2013 og ikke har geninvesteret sine udbytter efterfølgende, er man gået glip af et ekstra afkast på 4,5 procentpoint eller 4460 kr. ved udgangen af 2016. Havde man geninvesteret sine udbytter, ville værdien af investeringen være 136.740 kr., men havde man ikke geninvesteret udbytterne, og blot ladet dem stå på kontoen, ville der i stedet stå 132.280 kr. Det skal ses i forhold til, at udbytterne samlet set i de tre år er beløbet sig til knap 26.350 kr. Renten på kontantbeholdninger er så godt som ikke eksisterende, og set over en lidt længere periode er forskellen på at have pengene investeret eller ej ret markant. Det skal retfærdigvis siges, at skatten ikke er med i beregningerne.

Gratis webinar om geninvestering

Få en praktisk gennemgang af, hvordan du geninvesterer dine udbytter.

Tilmeld dig den 8. februar kl. 16.30-17.00

Tilmeld dig den 9. februar kl. 8.30-9.00

Se udbytterne:

www.nordeainvest.dk/udbytte

 

”Det kan være helt forståeligt, at man ikke ønsker at geninvestere sine udbytter. Hvis det er frie midler, kan det være, pengene er øremærket en rund fødselsdag eller en større rejse. Men de fleste har trods alt deres investeringer som en del af deres pensionsopsparing, og så kan det ofte bedst betale sig at geninvestere sine udbytter og få dem tilbage i arbejde på markederne,” siger chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen.

Investerer man gennem Nordea Invest, er det muligt at tilmelde sig automatisk geninvestering, så udbytterne bliver geninvesteret i samme afdeling. Det er både en nem og billig måde at få geninvesteret sine udbytter på, hvis man ikke har brug for den kontante udbetaling.

Bestil aftale om geninvestering her.