Loading

0:00/0:00

Af
Catrine Mark

Klima og miljø til den bæredygtige opsparing

Den globale, grønne omstilling er i gang. Det er en megatrend og en udvikling, som ingen kan stoppe. Samme opfattelse har teamet bag fonden Nordea Invest Klima og Miljø, som netop investerer globalt i selskaber, der direkte eller indirekte beskæftiger sig med aktiviteter til forbedring af klima og miljø.

Bæredygtig opsparing
Klima og Miljø

Økonomien er drivkraften, for selv uden det klimamæssige aspekt er vi nået til et punkt hvor klima- og miljøløsninger er en god forretning, fordi de efterspørges bredt, fortæller Thomas Sørensen, porteføljemanager i Nordea Invest Klima og Miljø.

Som eksempler er Kina i gang med at bygge verdens største solcellefarm, som indtil nu er 27 kvadratkilometer og hele tiden bliver udbygget, og selv Saudi Arabien har påbegyndt sin omlægning til vedvarende energi, men især ressourceoptimering boomer.

 

Du kan købe Nordea Invest produkter på Nordea Investor, hvis du er kunde i Nordea.

1) Log på Nordea Investor

2) Klik på fanebladet ”Markedet”

3) Klik på ”Investeringsforeninger”

4) Afgiv din ordre

Læs ”Central investorinformation” eller prospektet her

- Vedvarende energi er kun en lille brik i det samlede investeringsbillede. De mest attraktive investeringer ses inden for ressourceoptimering, som er blevet et afgørende parameter i den globale konkurrence, og derfor foregår der enormt meget på virksomhedsniveau, fortæller Thomas Sørensen, som har kunne observere, at fonden Nordea Invest Klima og Miljøs investeringer stiger støt. En tendens, som ikke stagnerede efter valget af Donald Trump. Den grønne omstilling er et område, der giver økonomisk mening og en megatrend, som er alt for stærk til, at en enkelt mand kan stoppe udviklingen, konstaterer porteføljemanager Thomas Sørensen.

Filmen ovenfor er en præsentation af Nordea Invest Klima og Miljø - god fornøjelse.

Nordea Invest Klima og Miljø har 5 stjerner hos Morningstar, og du kan se flere fakta om fonden her.

Omtale af fonde og selskaber i denne artikel skal ikke anses som en købsanbefaling fra Nordea Invest. Tal altid med din investeringsrådgiver, før du investerer.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?