Loading

0:00/0:00

Af
Nordea Invest

Polluting to Heal: På alarmerende feltbesøg i Indien

Kemikalieindustrien i Indien er den førende leverandør til Vestens medicinalindustri. Alt for ofte viser det sig dog, at underleverandører ser stort på både miljø og forretningsetik – med grumme konsekvenser til følge. 

Læs mere om:
Feltbesøg
Indien

Hyderabad i Indien er et af jordens mest forurenede områder og en regulær losseplads for mange af den vestlige lægemiddelindustris underleverandører. Nordea Asset Managements chef for ansvarlige investeringer, Sasja Beslik, rejste til området for at optage en film, der skal skabe øget dialog om miljøforbedringer i området.

Efterfølgende bliver filmen præsenteret for en af medicinalvirksomhederne  med henblik på at dokumentere, hvordan selskabets indiske underleverandører påvirker lokalsamfundet.

- På den måde kan vi få selskabet til at lægge pres på sine underleverandører for at få dem til at forbedre håndteringen af miljøfarligt affald. Lytter de ikke til os, kan vi tage problemerne op på selskabets generalforsamling, og i sidste ende kan vi afhænde vores aktiebeholdninger i selskabet, forklarer han.

Se hele den tankevækkende minidokumentar øverst i artiklen.