Loading

0:00/0:00

Af
Catrine Mark

Oplev jorden med nye øjne

Den imponerende klimaudstilling Climate Planet besøgte København fra den 23. september til 22. oktober 2017. Den unikke udstilling fokuserer på en af tidens største udfordringer - klimaforandringerne. De besøgende oplevede blandt andet hvordan klimaudviklingen visualiseredes i et forløb fra Big Bang til langt ud i fremtiden.

En kæmpe model af jordkloden landede på Rådhuspladsen d. 23. september 2017, da den omrejsende folkeoplysningskampagne Climate Planet besøgte København.

Udstillingen henvender sig til alle. Og inde i den store jordklode ventede der københavnerne en helt unik oplevelse, da en kæmpe globe på 4 meter i diameter viste en forestilling i levende billeder fra rummet via satellitter.

Vejr- og klimaekspert Jesper Theilgaard fortalte desuden om udviklingen i Jordens klima fra Big Bang og langt ud i fremtiden.

Din opsparing kan gøre en verden til forskel
Som partner på udstillingen i København var Investeringsforeningen Nordea Invest med hele vejen – og havde blandt andet en dedikeret container med en ’mini-udstilling’ om bæredygtig opsparing. Målet var at inspirere de besøgende til at tænke over deres vaner og valg. I hverdagen og med henblik på investering af deres opsparing.

- Som stor investor påtager vi os gerne et ansvar for at være en aktiv del af løsningen på de globale klimaudfordringer. Det giver mening både økonomisk og moralsk, siger Eric Pedersen, direktør i investeringsforeningen Nordea Invest og uddyber:

- Måden, vi og andre store investorer placerer vores penge på, kan gøre en kæmpe forskel for klimaet. Og det har kloden – og vores investeringsporteføljer – brug for. Derfor ser vi bæredygtig opsparing som en stadig vigtigere parameter for at kunne levere konkurrencedygtige og stabile afkast.

 

Praktisk information

Udstillingen er rejst videre mod Bonn 5.-17. november, hvor de skal vise og informere verdens topledere - og alle andre deltagere ved COP23 - effekten af de globale klimaforandringer. 

Derefter tager udstillingen på 3 års turné blandt Europas storbyer.

 

Læs mere på climateplanet.org.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?