South korea
Af
Mikkel Nikolajsen, Nordea Bank

Nordea: Øger overvægten i årets højdespringer

Aktier fra Fjernøsten har blæst ud over stepperne i 2017 og lagt alle andre regioner bag sig med flere omgange med et afkast på over 20%. Men hvad så nu? Nordea vurderer, at der er yderligere stærke afkast i sigte for Fjernøsten og har løftet sin overvægt i regionen yderligere.  

Læs mere om:
Aktiemarked
Asien
Philip Jagd
Philip Jagd
Chefstrateg hos Nordea

Det er svært at gentage en succes. Men alligevel er det lige præcis det, som Nordea forventer, når talen falder på den suverænt bedst performende region i 2017. Fjernøsten har givet et afkast på over 20 pct. i år målt i danske kroner. Afkastet er drevet af tiltagende global vækst, der har affødt et regulært indtjeningsboom i regionen. På tærsklen til 2018 løfter chefstrateg Philip Jagd sin anbefaling af regionen yderligere og peger på, at udsigterne fortsat er rigtig gode trods kursstigningerne i 2017.

- Aktier fra Fjernøsten er steget med over 20 pct. i år, men det bemærkelsesværdige er, at indtjeningen er steget stort set det samme, så aktierne reelt set ikke er blevet ret meget dyrere målt i forhold til indtjeningen. Samtidigt er regionen markant lavere prissat end globale og specielt amerikanske aktier, hvilket gør regionen attraktiv i en verden hvor væksten globalt ikke kan ventes at stige lige så meget som i det forgangne år, siger Philip Jagd.

Han peger dermed på, at i en verden med synkront tiltagende vækst, så kan alle markeder stige imens de, der viser pålidelige indtjeningsfremgang til en attraktiv pris vil klare sig bedst, når væksten topper ud på et højere niveau.
 

Samtidig peger han på, at Nordea ser Fjernøsten som den region med den bedste indtjeningsvækst i 2018 bl.a. drevet af et højere niveau af global aktivitet og tiltagende global handel, hvilket normalt er godt for profitabiliteten i regionen. Det betyder, at aktier fra Fjernøsten fortsat er attraktive i de kommende måneder.

- Seneste regnskabssæson har vist, at vi ser et bredt funderet opsving i stort set alle sektorer, men specielt en sektor har slået forventningerne i år, og det er asiatisk IT. IT sektoren har været den førende globalt set og på tværs af regionerne er det IT fra Fjernøsten der viser den højeste indtjeningsfremgang nærved 30%. Og da sektoren samtidigt er den største i regionen så giver det os en vis tiltro til indtjeningsudsigterne det kommende år, siger Philip Jagd.

Derfor anbefaler han opsparere med appetit på aktier at være investeret i aktier fra Fjernøsten og gerne med en overvægt i forhold til det, deres normale strategi tilsiger.

 

Anbefaler overvægt af aktier

Hvor Nordea tidligere anbefalede en bred overvægt på 5%. i Emerging Markets, så anbefaler Philip Jagd og hans kolleger nu, at man vægter op i Fjernøsten mod en reduktion i Østeuropa, der er kørt op på uholdbare olieprisstigninger og har svagere indtjeningsudsigter det kommende år.

- Et afkast på 12-15% i Fjernøsten er slet ikke uopnåeligt det kommende år. Det kan komme fra både indtjeningsvækst og en smule stigning i prisfastsættelsen, siger Philip Jagd, der samtidigt anbefaler en generel overvægt af aktier i porteføljen på bekostning af obligationer.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?