Hero victory
Af
Nordea Invest

Nordea Invest – sejrsherren ved kåringen af årets bedste investeringsfonde

Nordea Invest løb med halvdelen af priserne, da Dansk Aktionærforening kårede de bedste investeringsfonde i 2017.

Aktiv forvaltning
Danmark

Nordea Invest høstede tre af de seks eftertragtede priser, da Dansk Aktionærforening (DAF) i marts 2018 for 13. år i træk kårede de bedste investeringsfonde i Danmark. Ved kåringen blev der traditionen tro lagt vægt på investorernes risikojusterede afkast efter omkostninger.

- Vi vægter omkostninger ekstra tungt, fordi de årlige omkostninger erfaringsmæssigt har helt afgørende betydning for det langsigtede afkast, siger Leonhardt Pihl, direktør i DAF, til foreningens egen hjemmeside, shareholders.dk.

Netop omkostningerne og særligt forholdet mellem pris og kvalitet er en vigtig brik i Nordea Invests investeringsstrategi.

- Vi arbejder hårdt og fokuseret på at kunne tilbyde vores medlemmer den bedste samlede pakke blandt alle danske investeringsforeninger. Og vi tilstræber altid, at vores investeringsomkostninger ligger lavere end gennemsnittet for vores konkurrenter, udtaler Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

 

Vinder DAF
Nordea Invest hentede tre af i alt seks priser ved kåringen af årets bedste investeringsfonde, blandt andet i kategorien 'Aktier – mellem risiko' (foto: Shareholders.dk)
Image text


Aktive fonde stormer frem

Selv om omkostningerne vejer tungt er det bemærkelsesværdigt, at samtlige vindere ved dette års kåring er aktivt forvaltede fonde, der normalt er kendetegnet ved at have ret høje omkostninger.

- Det er aktivt forvaltede fonde, der vinder i alle vores seks kategorier. Men det er næsten uden undtagelse aktive fonde, der har lavere omkostninger end andre aktive fonde. Og så må vi konstatere, at en del aktive fonde har levereret flotte afkast de seneste fem år, siger Leonhardt Pihl.

Nordea Invest ser da også resultatet af kåringen som et klokkeklart tegn på, at aktiv forvaltning vinder mere og mere frem.

- I Nordea Invest tror vi på aktiv forvaltning, og vores dedikerede arbejde med ESG og bæredygtig opsparing er en stor del af det ekstra arbejde, vi lægger i vores aktive forvaltning, siger Eric Pedersen.

 

Og vinderne er …

 

Nordea Invest European High Yield Bonds (’Obligationer – mellem risiko’)

I begrundelsen hedder det: ”Vinderen investerer i virksomhedsobligationer fra europæiske selskaber med høj kreditrisiko, og det gør den med så stor succes, at den også vandt i denne kategori sidste år. Det gennemsnitlige afkast over fem år har været 6,77 procent – pr. år. Og de årlige omkostninger er de laveste blandt de fonde, der ligger i top fem.”

Det er andet år i træk, at Nordea Invest European High Yield Bonds vinder i denne kategori.

Nordea Invest Danmark (’Aktier – lav risiko’)

I begrundelsen hedder det: ”Trods lav risiko har fonden i gennemsnit leveret et afkast på 21,1 procent pr. år de sidste fem år. Og også her har fonden de laveste omkostninger i vores top fem.”

Nordea Invest Danske Aktier Fokus (’ Aktier – mellem risiko’)

I begrundelsen hedder det: ”Danske aktier har generelt gjort det godt de sidste fem år. Og det er da også en fond med danske aktier, der løber med titlen som året bedste. Et afkast på 26,6 procent pr. år har fonden leveret i gennemsnit de seneste fem år. Det har den gjort med en meget aggressiv strategi, hvor der handles ofte. Og hvor andelen af små og mellemstore selskaber i porteføljen er høj.”

Det er fjerde år i træk, at fonden vinder i kategorien 'Aktier – mellem risiko'. Fonden forvaltes af samme team, der også vandt i kategorien 'Aktier – lav risiko', og det er første gang nogensinde, at samme forvalterteam vinder i to af vores kategorien samme år.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?