Nordea Invest Emerging Stars leverer varen!
Af
Jens Møller-Madsen

Nordea Invest Emerging Stars leverer varen!

Nordea Invest Emerging Stars investerer på de nye aktiemarkeder, hvor vi ofte støder på virksomheder med et godt vækstpotentiale. Fonden fokuserer især på at finde virksomheder med en bæredygtig tilgang til miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Og efter en langsom start viser strategien sig nu at bære frugt for investorerne.

Et aktivt og kontinuerligt arbejde med spørgsmål relateret til miljø, sociale forhold og god selskabsledelse er i dag afgørende for, at verdens virksomheder vil være i stand til at skabe positive langsigtede afkast til investorerne.

I Nordea Invest Emerging Stars arbejder porteføljemanager Jorry Rask Nøddekjær og hans team på at identificere og investere i virksomheder, der opererer på de nye vækstmarkeder. Målet er at finde de virksomheder, der forventes at have det største potentiale og kan indgå naturligt i en bæredygtig opsparing.

- Investering i selskaber, der, udover at ligge i et vækstområde, også har gode forretningsmodeller, attraktiv værdiansættelse og tager deres ansvar alvorligt, er alfa og omega for os. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at vores markante fokus på at investere i de "rigtige" virksomheder set i et langsigtet perspektiv har udviklet sig positivt, fortæller Jorry Rask Nøddekjær.

Dybt at falde, højt at flyve

Nordea Invest Emerging Stars blev lanceret i april 2015. Efter en lidt udfordrende start har fonden de sidste 12 måneder givet investorerne et afkast på næsten 30 pct. Og selv om der ikke er nogle garantier, så er Jorry Rask Nøddekjær også fremover optimistisk på fondens vegne.

- Vi mener, at vi har en portefølje med gode, solide selskaber, der er godt positioneret til at bidrage positivt til fondens afkast. Også i de kommende år, siger Jorry Rask Nøddekjær.

Bæredygtig opsparing

I Nordea Invest er vi overbevist om at bæredygtighed er vejen frem. Også når det gælder dine investeringer. En bæredygtig opsparing kommer nemlig med flere fordele. Den giver dig mulighed for at påvirke den klode, vi overlader til vores børn gennem dine investeringer. Og den er langtidsholdbar, så vi øger sandsynligheden for at sikre et stabilt og attraktivt afkast på sigt.

Langsigtede tendenser driver væksten

Når verden undergår et større skift i velstand og relativ konkurrenceevne, forventer aktiemarkederne, at de nye globale spillere kommer fra emerging markets-landene.

Vores forvalterteam mener, at visse langsigtede tendenser – uanset om de skyldes ændringer i teknologi, demografi, globalisering eller vores stigende fokus på bæredygtighed – vil drive væksten for den næste generation af førende virksomheder i disse regioner.

Det vil skabe muligheder for de virksomheder, der kan drage fordel af dem. Og vi forsøger derfor at udnytte dette marked, som enten er ineffektivt eller ignorerer information. Ved at bruge denne viden i investeringsprocessen, kan forvalterteamet identificere de selskaber, der er bedst placeret til at nyde godt af strukturelle ændringer og til at tiltrække god vækst fremover.

 

Omtale af fonde og selskaber i denne artikel skal ikke anses som en købsanbefaling fra Nordea Invest. Tal altid med din investeringsrådgiver, før du investerer.