Når big data bliver old news!
Af
Nordea Invest

Når big data bliver old news!

Alle taler om big data, men i virkeligheden skal vi til at kigge i en helt anden retning.

Læs mere om:
IT

Sådan lyder det i hvert fald fra de mest hypede opstarts- virksomheder på data-området. Grok Solutions, som holder til i amerikanske Silicon Valley, mener, fremtiden hedder streaming data. 

”Big data giver dig store mængder data, der kan give interessante indsigter, men som typisk er statiske. Men vi bevæger os i virkeligheden mere og mere i retning af data, der hele tiden bevæger sig og forandrer sig. Vi kalder det streaming data,” siger Subutai Ahmed, VP i engineering hos Grok. 

Selskabet er grundlagt af hjerneforskere og computerprogrammører (heriblandt opfinderen af palm-piloten), og det er ikke tilfældigt. Grok mener nemlig, at nøglen til at analysere og behandle streaming data – kæmpestore datamængder, der hele tiden forandrer sig – er at lave computersystemer, der også hele tiden forandrer sig. Og for at gøre det, forsøger virksomheden at udvikle computersystemer, der efterligner den menneskelige hjerne. Systemerne skal, lige som vores hjerner, konstant kunne ændre sig, tilpasse sig, lave forudsigelser og dermed også bruges ekstremt bredt. ”Hvis du tænker over det, er det præcis sådan, vores hjerner fungerer. Data strømmer konstant ind, vi forsøger at forstå verden derfra, og når dataene skifter, tilpasser vi os også. Vi lærer hele tiden,” siger Subutai Ahmed. 

Grok er i det små begyndt at sælge deres løsninger, men er stadig langt fra målet. Det er til gengæld ambitiøst: Man forventer at kunne understøtte en hel ny industri af intelligente computersystemer med omfattende betydning på tværs af brancher og sektorer. 
 

Vil du læse mere om big datas fremtid?

Dyk ned i Nordea Invest Magasinets artikel om de nyeste tendenser og førende virksomheder på feltet.

Læs mere her ..