Hero image
Af
Jan Telford

Nordea Funds kåret som bedste investeringsforening i Norden i 2018

Nordea Funds modtog hæder for såvel individuelle fonde - herunder 5 Nordea Invest fonde - som for det overordnede arbejde for fondens investorer ved det prestigefyldte Lipper Fund Awards. Henrika Vikman, CEO for Nordea Funds Ltd., ser udmærkelserne som en klokkeklar indikation af, at Nordea Funds er på rette spor.

Aktiv forvaltning
Bæredygtig opsparing
ESG
Indsigt
Henrika Vikman
Henrika Vikman
CEO for Nordea Funds Ltd.

Thomson Reuters er verdens ledende leverandør af nyheder og finansiel information. Hvert år kårer medievirksomheden de bedst performende fonde og kapitalforvaltere ved det prestigefyldte Lipper Fund Awards. Og i år løb Nordea Funds med priser i hele 12 forskellige kategorier under regionen ”Nordics”. Vinderne findes på baggrund af de afkast, fondene har leveret over henholdsvis tre, fem og ti år.

Få et overblik over de vindende Nordea-fonde i faktaboksen længere nede i artiklen.

Derudover blev Nordea Funds kåret som ”Best Nordic Fund Group Overall” i “Large Company”-kategorien. Vinderen her blev fundet på baggrund af det bedste risikojusterede afkast målt på gennemsnittet over tre år.

- Vi er ekstremt glade for denne prestigefyldte pris, der er et øjensynligt bevis på, at vi har lykkedes med at skabe værdi for vores investorer gennem vores aktive forvaltning, siger Henrika Vikman.

 

”Særligt stærke på det nordiske marked”

Det nordiske fondsmarked er en meget konkurrencebetonet industri, og det kræver en masse arbejde, research og produktudvikling at være og forblive den bedste spiller. Kernen i Nordea Funds strategi er da også et indgående kendskab til investeringsmarkederne i de fire nordiske lande.

- Vi er særligt stærke på det nordiske marked. Nordea Funds er i sandhed en nordisk forening med hjemmebane i Finland, Sverige, Norge og Danmark, siger Vikman.

Men for at forvalte kundernes midler på bedste vis er det ikke blot nødvendigt at kende markedet, som det ser ud netop nu. Det er også en nødvendighed at kunne identificere og tackle de udfordringer, der vil opstå undervejs.

- Vi har en bred vifte af eksperter med vidt forskellige baggrunde. Og når de arbejder sammen mod et fælles mål, opnår de fantastiske resultater, siger Vikman.

 

Og priserne går til ...

 

Absolute Return EUR High (3 år): Nordea 1 - Alpha 10 MA BP EUR (Nordea Investment Funds SA)

Bond Europe High Yield (3 år): Nordea Invest European High Yield Bonds (Nordea Invest Investeringsforeningen)

Mixed Asset SEK Conservative (3 år): Nordea Stratega 30 (Nordea Funds Ab, Svensk filial)

Bond Europe High Yield (5 år): Nordea Invest European High Yield Bonds (Nordea Invest Investeringsforeningen)

Equity Denmark (5 år): Nordea Invest Danske Aktier Fokus (Nordea Invest Investeringsforeningen)

Mixed Asset EUR Agg - Global (5 år): Nordea Saasto 75 Kasvu (Nordea Funds Oy)

Mixed Asset EUR Bal - Global (5 år): Nordea Saasto 50 Kasvu (Nordea Funds Oy)

Mixed Asset EUR Cons - Global (5 år): Nordea Saasto 25 Kasvu (Nordea Funds Oy)

Mixed Asset SEK Conservative (5 år): Nordea Stratega 30 (Nordea Funds Ab, Svensk filial)

Bond Europe High Yield (10 år): Nordea Invest European High Yield Bonds (Nordea Invest Investeringsforeningen)

Equity Denmark (10 år): Nordea Invest Danske Aktier Fokus (Nordea Invest Investeringsforeningen)

Mixed Asset EUR Bal - Global (10 år): Nordea Saasto 50 Kasvu (Nordea Funds Oy)

Bliv klogere på kriterierne ved Lipper Fund Awards her.

Kilde: www.lipperfundawards.com

 

Fortsat fokus på bæredygtigheden

I 2007 underskrev Nordea Asset Management FN's principper for ansvarlige investeringer (PRI), og siden da har vi gået forrest i kampen for at promovere den bæredygtig udvikling i investeringsverdenen.

Ansvarlige investeringer er ikke bare en effektiv måde at begrænse klimakrisen og tilpasse sig de forandringer, den medfører. Det er også en måde at sikre et stabilt, risikojusteret og attraktivt afkast, da ansvarlige virksomheder udsætter investorerne for en lavere risiko.

På ti år er ansvarlige investeringer blevet en megatrend, som rigtig mange kapitalforvaltere efterhånden er hoppet med på.

- Vi vil fremadrettet styrke vores fokus på og arbejde med ansvarlige investeringer, da vi oplever en stigende efterspørgsel fra kunder, som ønsker at investere deres opsparing i virksomheder med et socialt, miljø- og ledelsesmæssigt fokus, siger Henrika Vikman.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?