Loading

0:00/0:00

Klimaforandringerne er kommet til Skandinavien

Når vi hører om klimaforandringer, er det ofte noget, der foregår eksotiske steder som Arktis, Afrika og Asien. Men vi behøver ikke tage så langt væk for at finde dem. Klimaforandringerne er i allerhøjeste grad allerede kommet til Skandinavien.

I denne minidokumentar sætter vi fokus på Norge, som på mange måder er det skandinaviske land, der er hårdest ramt af de globale klimaforandringer. Den seneste vinter har eksempelvis været ekstrem våd og varm – enkelte steder helt op til syv grader varmere end normale vintre.

De nye klimarealiteter betyder, at mange forskellige mennesker og erhverv er nødt til at tilpasse sig for at overleve. Vi har blandt andet besøgt flere skisportssteder, som kæmper for at tilpasse sig til det nye klima. Ligesom vi har mødt en række bønder og landbrugsforskere, som arbejder på at omstille madproduktionen til et klima, hvor markerne bogstaveligt talt skyller væk.

Se minidokumentaren øverst i artiklen. 

Bæredygtig opsparing

I Nordea Invest er vi overbevist om at bæredygtighed er vejen frem. Også når det gælder dine investeringer. En bæredygtig opsparing kommer nemlig med flere fordele. Den giver dig mulighed for at påvirke den klode, vi overlader til vores børn gennem dine investeringer. Og den er langtidsholdbar, så vi øger sandsynligheden for at sikre et stabilt og attraktivt afkast på sigt.

Omtale af fonde og selskaber i denne artikel skal ikke anses som en købsanbefaling fra Nordea Invest. Tal altid med din investeringsrådgiver, før du investerer.