Loading

0:00/0:00

Af
Nordea Sustainable Finance

Klimaet tvinger den svenske natur i knæ

Sagen er klar: Vi må handle nu, hvis temperaturen ikke skal stige mere, end vi mennesker kan klare. Nordeas Sasja Beslik er taget til Sverige for at se på de uhyggelige konsekvenser af klimaforandringerne.

Klimaforandringer er her og nu – og foregår ikke kun i eksotiske områder som Afrika, Asien og Amerika. I denne øjenåbnende minidokumentar er Sasja Beslik, chef for Group Sustainable Finance i Nordea, taget til Sverige for at se de nye klimarealiteter og konsekvenserne heraf med egne øjne.

- Det er en udbredt misforståelse, at klimakonsekvenserne er et fremtidsscenarie. For sandheden er, at de har ødelæggende indflydelse på milliarder af mennesker verden over – også i Sverige, siger Sasja Beslik.

Samernes mørke fremtid

Sasja møder blandt andre samen Tomas Marsja i Kiruna i Lapland, en af Sveriges nordligste byer. Tomas’ familie har holdt rensdyr i adskillige generationer. Men forudsætningerne for deres levebrød er under voldsom forandring. Det varme klima har gjort det svært for rensdyrene at finde mad i skoven. For at sikre sig deres overlevelse har Tomas Marsja valgt at indhegne de vilde dyr.

 

Bæredygtig opsparing

Klima et af de områder hvor bæredygtighedsprofilen i Nordea Invest er stærkest markeret. Det gælder ikke blot de helt oplagte ”grønne” eller ”bæredygtige” fonde som Nordea Invest Klima og Miljø og Nordea Invest Stars familien, men faktisk hele vores pallette af aktiefonde: Vi udelukker nemlig fuldstændigt alle virksomheder, der får mere end 30% af deres omsætning fra den største klimasynder, kul, fra alle fondene.

Læs mere om Bæredygtig opsparing i Nordea Invest her

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?