New York skyline
Af
Mikkel Nikolajsen

Eksamenstid i USA – dette vil investorerne især kigge efter

Regnskabssæsonen i USA er blevet skudt i gang i denne uge med en række store finansregnskaber. Især vil investorerne kigge efter selskabernes forventninger til 2019, lyder vurderingen fra Nordea, og på grund af nervøsiteten i markedet kan regnskaberne godt give store udsving i begge retninger alt efter udmeldingerne.

Læs mere om:
Aktiemarked
Indsigt
USA
Andreas Nordea
Andreas Østerheden
Seniorstrateg i Nordea

NEW YORK januar 2019 - Der bliver i stor stil rapporteret tal til investorerne de kommende uger, og Wall Street er på dupperne, når regnskabssæsonen løber af stablen i USA. Og regnskaberne kan være med til at give nye udsving på markederne de kommende uger, vurderer seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden, der ved starten af regnskabssæsonen selv er i New York for at tale med samarbejdspartnere omkring markedsudsigterne for 2019. Han forklarer, at retning på markederne under regnskabssæsonen i høj grad afhænger af, om der stadig er optimisme at spore hos de amerikanske virksomhedsledere omkring investorernes store bekymring, nemlig temperaturen i økonomien.

Der er i øjeblikket mange risikofaktorer på markedet, herunder handelskrig, nedlukning af den offentlig sektor i USA, svagere nøgletal og udsigten til rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Fed. Alle disse faktorer har gjort investorerne bekymrede, og her vil regnskaberne blive brugt til at navigere rundt i urolighederne. Og derfor vil særligt ét sted vil blive nærstuderet, vurderer Andreas Østerheden. Investorerne vil nemlig i en higen efter retning hurtigt bladre forbi de fremlagte regnskabstal og i stedet kigge på ledelsernes forventninger til 2019 for at se, hvordan selskaberne selv vurderer de forskellige udfordringer i verdensøkonomien lige nu.

- Det er normalt, at der er ganske stor interesse for at se virksomhedernes guidance, altså hvordan de ser den fremtidige omsætning og indtjening. Men meldingerne får endnu mere interesse nu, hvor vi står i en situation i verdensøkonomien, hvor der er usikkerhed omkring det fremadrettede vækstbillede. Her vil man som investor i højere grad end ellers lede efter svarene i selskabernes udmeldinger, siger Andreas Østerheden.

Selve regnskabstallene bliver dog stadig interessante at se, men Andreas Østerheden er overbevist om, at vi igen i denne sæson vil se pæne regnskaber, hvor en stor del nok skal overraske positivt, som de plejer. Men alligevel er der da spænding, ikke mindst fordi it-giganten Apple kom med en overraskende nedjustering for nylig.

- Vi har faktisk set, at flere analytikere har ændret deres forventninger i nedadgående retning, efter at vi har set, at både Apple og Samsung har skuffet investorerne med blandt andet meldinger om et svagere kinesisk marked end forventet. Men netop derfor bliver selskabernes guidance også mere interessant i denne omgang, siger Andreas Østerheden.

Han forklarer, at estimaterne for 2019 peger på normalisering efter overnormal indtjeningsvækst sidste år på grund af blandt andet skattereformen. Og han forventer også, at væksten vil fortsætte på toplinjen i 2019.

- Vi forventer at salgsvæksten fortsat vil være støttet af robust forbrugs- og investeringsfremgang, selvom vi nok vil se, at marginpresset vil begynde at tage til, siger Andreas Østerheden.

Nordea anbefaler (januar 2019) investorerne at have en neutral andel af aktier i porteføljen som følge af den usikkerhed, der er i øjeblikket omkring den økonomiske vækst.

Magasinet har fået sin egen app – hent den her!

MyInvest er en app til danske investorer, som løbende vil følge med i, hvad der rører sig på de globale, finansielle markeder.

Klar til at dykke ned i investeringens fascinerende verden?